İletişim Hattı +90 (256) 518 14 82

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAKKINDA DUYURU

• 24.06.2016

ODA ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununun ilgili hükümleri gereğince 50’den az işçi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren iş yerlerinde İş Sağlığı Güvenliği yükümlülükleri 01Temmuz 2016 tarihinde başlayacaktır.

Bu kapsamda olan iş yerlerinde işverenler işyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı bulundurmak zorunda olacaklar, ancak bu konuda ortak sağlık ve güvenlik birimlerine (OSGB) başvurarak iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırabileceklerdir, bu gibi iş yerlerinde çalışan başına aylık; 10 dakika iş güvenliği uzmanı, 5 dakika iş yeri hekimi bulundurması gerekmektedir.

Ancak 10’dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta faaliyet gösteren iş yerlerinde, iş veren veya işveren vekilinin Çalışma Bakanlığının ilan ettiği eğitimi tamamlayarak yapılacak sınavlarda başarılı olmaları durumunda iş güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecekleri gibi İş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırmak zorunda kalmayacaklardır.

50’den az çalışanı bulunan az tehlikeli iş yerleri yukarıda belirtilen kurallara uymadığı takdirde bu personellerin çalıştırılmadığı her bir ay için 6.511.-TL. gibi büyük miktarda idari para cezası ödemek zorunda kalacaklardır.          Üyelerimizin mağdur olmamaları bakımından 01 Temmuz 2016 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak olan ve yukarıda belirtilen hususlara riayet etmeleri,

Önemle duyurulur.

Söke Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Whatsapp ile İletişime Geç